kolmapäev14. mai 2025

Ragne Värk soovitab emadepäevaks valmistada just seda kooki

10. mai 2025
Autor
Katre Nael
Sotsiaalmeedia ja erilahenduste toimetaja

Köögihaldjas ja toiduvõlur Ragne Värk on oma sulest välja andud uue raamatu „Minu maitsev köök. Lihtsad retseptid soolasest magusani“, mis koondab endas lihtsasti valmivaid, kuid maitselt erilisi retsepte. Raadio Elmar hommikuprogrammis jagas Ragne viit nippi kiireks toiduvalmistamiseks ning andis idee, mida magusat emadepäevaks valmistada.

Ragne tõi Elmari stuudiosse kaasa oma retsepti järgi valminud imemaitsva juustukoogi, kuid kui on soov seda emadepäevaks valmistada, siis soovitab Ragne koogi kaks päeva varem valmis teha. „Juustukook võiks paar päeva enne söömist külmas seista, siis ta taheneb ja muutub veelgi kreemisemaks ja tummisemaks,“ selgitab Värk.

Siiski andis naine idee ka viimase minuti koogiideeks: „Ma alles hiljuti tegin oma raamatust ühte lihtsat kausikooki. See on hea retsept, sest seda saab soovi korral valmistada koos laste abiga.“ Ragne sõnul on kausikook ideaalne valik, sest sobiva vormi leidmise või koogi laialivalgumise pärast muretsema ei pea. „Kausikoogis on sees Savoiardi küpsised, mis kohviga immutades biskviidilaadseks muutuvad. Lisaks on koogis toorjuust, vanillipuding, natukene suhkrut ja katteks vahukoorest ja šokolaadist valmistatud glasuur,“ jagab Ragne ideed. Koogi saad üles ehitada kihtidena või kõik koostisosad lihtsalt läbi segades. Kunistuseks soovitab Ragne kasutada lilleõisi või marju.

Mis on aga Ragne nipid kiiremaks toiduvalmistamiseks, saad teada siit:

10. mai 2025
Author
Katre Nael
Sotsiaalmeedia ja erilahenduste toimetaja